STUDEX®

Wil je graag oorgaatjes laten prikken? Ga niet zomaar ergens heen.

Je bent bij ons in Waddinxveen bij het Juweliershuys op het perfecte adres. STUDEX® aan het juiste product als u waarde hecht aan 100% kwaliteit en veiligheid als het gaat om oorgaatjes prikken. Wij gebruiken dit ‘s werelds grootste product van instrumenten om oorgaatjes te prikken, huidvriendelijke oorbellen en nazorgproducten. In totaal zijn er al meer dan een miljard gaatjes gezet met deze instrumenten, en dit in meer dan 100 verschillende landen. Zij zijn de absolute marktleider en zijn hier erg trots op.

Ons STUDEX® System75™ instrument om oorgaatjes te prikken is 100 % veilig en hygiënisch. De prikoorbellen worden geleverd in steriele, individueel verpakte cartridges. In één soepele beweging wordt het oorgaatje geprikt en de sluiting correct op de steker bevestigd. We houden ons aan de strengste gezondheids- en veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat onze producten voldoen aan de richtlijnen van de EU alsook aan de normen van de FDA (Food and Drug Administration).

bekijk hier ons 12 stappenplan.

 

De juiste nazorg zorgt voor gezonde oren

Het belang van een juiste nazorg wordt nog vaak onderschat. Uit de statistieken blijkt dat het het grootste percentage complicaties en infecties na het prikken van oorgaatjes veroorzaakt wordt door het niet correct volgen van de nazorginstructies. Onderstaande nazorginstructies helpen je om het genezingsproces te bevorderen en eventuele complicaties te voorkomen.

Wat kan je best vermijden?

Raak je oorbel of oor niet onnodig aan.

Duw de sluiting niet strakker aan maar laat de sluiting in de inkeping van de steker zitten. Wanneer de sluiting in de inkeping zit, kan er voldoende lucht bij het oorgaatje, hetgeen het genezingsproces bevordert. Een te strakke oorbel kan leiden tot infectie.

 

Wat kan je doen om het genezingsproces te bevorderen?

Laat de oorbel in de oorlel zes weken (3 weken met STUDEX® Advanced) onafgebroken in het oor zitten.

Oorbellen in het kraakbeen moeten 12 weken (8 weken met STUDEX® Advanced) onafgebroken in het oor zitten.

Na de genezingsperiode mag je de oorbel uitdoen en vervangen door een andere oorbel die ook constant gedragen moet worden.

De eerste 6 maanden (12 maanden voor het kraakbeen) na het prikken van het oorgaatje raden we aan om enkel lichte oorknopjes te dragen. De steker moet gemaakt zijn van chirurgisch roestvrij staal of een ander huidvriendelijk materiaal. Om allergische reacties of complicaties te voorkomen kan je best kiezen uit oorbellen uit de Sensitive by STUDEX of Sensitive for Kids collecties. Deze oorbellen hebben geen scherpe steker en zijn daardoor beter geschikt voor dagelijks gebruik na de genezingsperiode. Je vertrouwde Studex partner helpt je ook graag bij het vinden van andere oorbellen van goede kwaliteit, bijvoorbeeld uit echt goud. Voor het kraakbeengebied raden we barbells aan.

Vermijd haarlak, shampoo, zeep en andere producten in de buurt van het oor. Na het gebruik van shampoo moet je het oor spoelen met proper water en vervolgens een STUDEX® nazorgproduct aanbrengen zoals hierboven beschreven.

Onmiddellijk na het zetten van de oorbel kan er een lichte zwelling en / of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits je de nazorginstructies opvolgt. In geval van overmatige pijn, zwelling en/of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

Oorgaatjes in het kraakbeen

Wegens de gevoelige aard van het kraakbeenweefsel moet er extra aandacht besteed worden aan de nazorg. Oorgaatjes in het kraakbeen hebben meer tijd nodig om te genezen (tot 3 maanden).

 

Onmiddellijk na het zetten van de oorbel in het kraakbeen kan er een lichte zwelling en/of roodheid optreden. Dit is een normale reactie en zou binnen 48 uur moeten verdwijnen, mits opvolgen van de nazorginstructies. In geval van overmatige pijn, zwelling en / of roodheid, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

Belangrijk: neem de complicaties bij het prikken van oorgaatjes in het kraakbeen ernstig! Indien de nazorginstructies niet correct worden gevolgd of indien er bij complicaties niet onmiddellijk een arts wordt geraadpleegd, kan dit leiden tot blijvende schade aan het oor.