stappenplan gaatjes prikken

Gaatjes prikken in 12 stappen

Ons STUDEX® System75™ instrument is uitzonderlijk zacht en vrijwel geruisloos, zodat je kind niet schrikt tijdens het prikken van de oorgaatjes . De stekers en sluitingen zijn verpakt in steriele cartridges, die de STUDEX partner rechtstreeks in het instrument plaatst zonder de prikoorbellen ooit met zijn handen aan te raken. Veilig, hygiënisch en snel.

Oorgaatjes prikken bij kinderen: tips voor ouders

Als je kind zijn of haar oorbellen zelf mag kiezen, zal je kind vooral gefocust zijn op de leuke oorbellen. De manier waarop je dingen formuleert, is ook erg belangrijk. Vermijd akelige woorden zoals ‘schieten’ of ‘pistool’. Je kan beter gewoon zeggen: “Laten we je eerste oorbellen kiezen!”. Wij bij het JuweliersHuys gebruiken een “oorbelleninstrument”. (STUDEX System75 heeft misschien wel de vorm van een pistool, maar het oorgaatjes prikken verloopt heel erg zacht.) Bij het prikken van gaatjes wordt eigenlijk geen pijn ervaren, maar meer een kleine schrikreactie van het prikje. De oorlel is vaak enkele uren wat rood en lichtgevoelig. met onze druppels die u erbij krijgt verzacht de pijn onmiddelijk en is op basis van arnica en kamille.

 

Oorgaatjes prikken in 12 stappen

Stap 1 De voor- en achterkant van het oor worden gedesinfecteerd. Wacht minstens 30 seconden zodat de alcohol kan drogen

Stap 1 De voor- en achterkant van het oor worden gedesinfecteerd. Wacht minstens 30 seconden zodat de alcohol kan drogen.

 

Stap 2 Er wordt een puntje gezet met een STUDEX stift.

 

Stap 3 Controleer de positie van het puntje en geef je goedkeuring. De overtollige inkt wordt weggeveegd met een alcoholdoekje zodat er slechts een klein puntje zichtbaar blijft.

 

Stap 4 Het papiertje dat de cartridge afsluit, wordt verwijderd zonder de cartridge uit de verpakking te halen.

 

Stap 5 De cartrigde wordt nu in het instrument geplaatst.

 

Stap 6 Wanneer de cartridge perfect horizontaal op het instrument staat, wordt de verpakking weggehaald. Noch de oorbel, noch de sluiting werd aangeraakt tijdens het proces.

 

Stap 7 De steker wordt perfect gepositioneerd op het gemarkeerde puntje.

 

Stap 8 Het instrument wordt ingedrukt en de oorgaatjes worden op een zachte manier geprikt. De sluiting wordt ook automatisch op de juiste positie op de steker bevestigd.

 

Stap 9 Het instrument wordt losgelaten en gaat naar beneden.

 

Stap 10 De verpakking wordt opnieuw op de cartridge geplaatst.

 

Stap 11 De cartridge wordt verwijderd uit het instrument en wordt weggegooid.

 

Stap 12 De STUDEX partner informeert je over de nazorg en legt je uit dat het STUDEX nazorgproduct na de eerste 24 uur twee keer per dag op de voor- en achterkant van het oorgaatje aangebracht moet worden.